16 de desembre, 2022

TOT VIATJANT PER L'ESPAI MARXEM DE VACANCES 16.12.22

Hola de nou, famílies

Seguim treballant el PROJECTE DE L'ESPAI i ens hem centrat en els planetes i les constel·lacions amb ajuda de l'astronauta PIPO.
A la classe tenim els planetes inflables i hem pogut recrear com estan situats en les seves òrbites i quin és el seu ordre.






Entre tots hem anat investigant quants planetes hi ha, com es diuen, quins estan més a prop del sol i quins més allunyats, quines són les seves mides, quin és el planeta més gran i quins són els més petits. També sabem si són planetes rocosos o gasosos i entre tots hem pogut crear a la classe el nostre propi sistema solar.

Hem parlat de com es mouen els planetes🌍 al voltant del sol🌞 en el seu moviment de translació i com es mouen en el seu propi eix en el moviment de rotació. Aquests moviments ens han portat a parlar de les estacions i dels mesos de l'any i saber quant triga el planeta Terra en fer una volta sencera al sol. Hem pogut descobrir també que en el nostre planeta Terra hi ha un satèl·lit que es diu Lluna i hem parlat del dia i de la nit. Hem fet molts racons de  jocs de l'espai.









Hem creat el nostre propi coet amb material de rebuig i que ens ha portat molta feina muntar-lo, pintar-lo… Però l'esforç ha valgut la pena perquè podem jugar molta estona a la classe i fer joc simbòlic. Inclús hem pujat tot el material fins al pati del terrat i poder jugar tots plegats. Que divertit és convertir-se a estones en astronautes, astrònoms, controladors de la NASA...
         🌠🌏🌑🌚🌕🌖🔥🚀







Ens va encantar poder anar en autocar fins a Barcelona i visitar un museu ple de curiositats. 
Però el que esperàvem amb candeletes era poder entrar al PLANETARI BOMBOLLA on ens esperava la Irene, la nostra guia, per explicar-nos infinitats de coses sobre l'espai i els planetes🌙🌘🌎🌞🌟🌈✨. Vam aprendre d'una manera més sensorial i manipulativa com són els 8 planetes, com i per què es fa de dia i de nit, quines són les fases de la lluna i fins veure les constel·lacions al sostre♈♏⛎✨🌟.












I què dieu de la nostra súper activitat en família? Tot un èxit poder tenir a les nostres famílies a la classe i poder explicar una mica tot el que estem aprenent i fer una manualitat plegats. MOOOOOOLTES GRÀCIES, FAMÍLIES XAIS!!





També hem après 🎵cançons de l'espai🎵 molt divertides i amb molt de ritme: 

🎵"Vine amb mi" (clica l'enllaç)

🎵"El meu coet" 

🎵"Els planetes trapelles"

ENGLISH TIME
Aquests dies hem estat aprenent vocabulari de Nadal en anglès amb material real i decorant un arbre molt gran de feltre. També hem jugat a trobar aquest material aprenent el vocabulari i les preposicions. Where is the star? Under the christmas tree, on the top of the christmas tree , behind the christmas tree...
Us compartim alguna de les cançons que hem après i hem cantant. 











També hem escoltat contes about Christmas
Us deixem algunes de les cançons que hem fet i alguna foto




També ens fa molta il.lusió dir-vos que finalment , quan tots els protagonistes van estar bons, vam poder representar el teatre d'anglès : The wolf and the seven sheep🐺🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑 als nostres companys! Us posem unes fotografies i un petit vídeo amb algun fragment. 





Aquí està el petit vídeo del principi i del final. Esperem que us agradi. 



Ara ens esperen uns dies molt màgics gaudint de la festa oberta i de totes les activitats nadalenques a l'escola: cagar el tió, cantar nadales, fer manualitats, muntar el pessebre, anar al teatre de nadal, dinar especial... a punt per les festes!!!
Xais, ja ens explicareu a la tornada com us ha anat amb el  Tió🌲, el Pare Noel 🎅i els Reis de l'Orient✨. Bon Nadal, bones festes i feliç entrada d'any!


PETONS DE XAIS





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONVIS, RECOMANACIONS I FINS SEMPRE XAIS!!! 22.06.23

Benv olgudes  famílies   dels Xais, benvinguts a   l'última   entrada de blog d'aquest curs. Per començar, us farem un tastet de fot...