17 de març, 2023

TOT UN ÈXIT EL PROJECTE DE LES ABELLES 17.03.23

Benvolgudes famílíes,

com bé sabeu aquest any hem fet un projecte de tria lliure i entre tots i totes vam decidir treballar la vida de les ABELLES.

Us podem assegurar que ha estat tot un èxit i que mica en mica hem anat descobrint com són les abelles, com i on viuen i com s'organitzen. També hem descobert que són imprescindibles per la natura i tenen unes funcions molt especials, com la polinització.






Vam començar el projecte sabent poquetes coses sobre elles i sobre les persones que les cuiden, els apicultors i les apicultores i entre tots hem anat teixint una teranyina de coneixements que ens ha servit per finalment poder obtenir el nostre 
       CERTIFICAT D'APRENENT D'APICULTOR/A.



A la classe hem tingut la taula d'experimentació plena de cera i de pol·len i hem pogut manipular, olorar, jugar, fes trasbalsaments i fins i tot fer activitats amb la balança per descobrir que pesa més, la cera o el pol·len?






Hem mirat per la lupa binocular com es veu el pol·len i el nèctar de les flors, la cera i el que més ens ha impactat: poder veure ben augmentada una ABELLA que vam trobar morta al pati. Hem pogut observar el cap, el tòrax, l'abdomen, les ales, les antenes, les mandíbules, els ulls i el fibló. Ah, i tota recoberta de pèls i encara tenia restes de pol·len a les potetes.


Un matí van poder fer un esmorzar dolç amb mel, on vam poder tastar diferents aliments com el mató, el pa, el iogurt i acompanyar-lo amb mel d'abelles. També ens vam atrevir a tastar pol·len i menjar galetes i cereals de mel. Ens vam endolcir molt el matí i vam poder convidar a veure el nostre esmorzar especial a les mestres i professors de l'escola. Nyam, nyam...





Hem pogut veure ben de prop un trosset de bresca on es podien veure superbé les seves cel·les en forma hexagonal i en algunes encara quedaven petites restes d'ous d'abelles.
Hem après moltes paraules noves del projecte i hem descobert moltes paraules noves que ja sabem el seu significat i ja sabem com s'escriuen.... fins i tot ja ens atrevim a escriure-les en lletra lligada.














Hem fet d'artistes i hem fet moltes creacions dibuixant abelles, rusc i fins i tot convertint-nos en apicultors i decorant el món d'apicultor que ens envolta. 






ENGLISH TIME

Aprofitant el projecte hem après una cançó molt divertida de 5 abelles. Així hem pogut aprendre a escriure els números de l' 1 al 5...Uf que difícils que són! També hem après vocabulari de les abelles: bees, beehive, buzz i algunes accions: up high, down low,  fast, slow, go left and right. 




A steamglish hem pogut representar l'obra de teatre Millicent mouse. Us deixem algunes fotos. Ens ho vam passar molt bé preparant l'obra i respresentant-la als nostres companys de la classe dels Esquirols i dels Elefants. 













L'HORA DE FER MÚSICA
Hem escoltat i dibuixat la música de "El vol del borinot" de Rimsky-Korsakov.


Hem après algunes cançons d'abelles com "Zum, fa l'abella" (Jordi Tonietti) o "Zum, zum, zum". També hem escoltat "Como abeja al panal" de Juan Luis Guerra, una recomanació de la Chloe Suescun.




Ara ja ens hem acomiadat del projecte de les abelles amb les butxaques ben plenes d'aprenentatges i de ben segur que ara quan veiem abelles les veurem amb uns altres ulls.

🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝 

I ara, seguim endavant amb projectes nous, ja hem rebut la visita del Sr. MANEL, vigilant del museu de la Prehistòria i sembla que té un petit problema i ens demana ajuda....Xais, acceptem el repte?




PETONS DE XAIS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONVIS, RECOMANACIONS I FINS SEMPRE XAIS!!! 22.06.23

Benv olgudes  famílies   dels Xais, benvinguts a   l'última   entrada de blog d'aquest curs. Per començar, us farem un tastet de fot...