28 d’abril, 2023

ENS ENDINSEM EN LA PREHISTÒRIA I A LES COVES DEL TOLL 18.04.23

Bon dia famílies,

Per començar el blog us deixem un recull de fotos de la nostra gran excursió a LES COVES DEL TOLL. Vam poder veure un petit poblat prehistòric i vam entrar en una cabana prehistòrica on hi havia molts objectes que van trobar allà fa molts i molts anys (sílex, pirites, cranis, ossos, eines, carbó...)i fins i tot vam veure com es feien el foc els nostres avantpassats.
Un cop vist el poblat ens hem endinsat a la cova i hem pogut recórrer-la ben atents a tot el que anàvem a trobar i entrant ens els seus passadissos estrets.

Hem pogut veure la cova, el poblat prehistòric i escoltar les explicacions de la Júlia i el Raül, els nostres guies prehistòrics. També van poder gaudir d'uns tallers prehistòrics on ens vam fer pintures rupestres amb pigments i un penjoll amb un os de vaca. A més a més vam poder maquillar-nos com els nostres avantpassats.
L'endemà vam poder anar a visitar el MITV (Museu del treball i la indústria viva) de Sta. Perpètua per veure la zona on hi havia eines i restes prehistòriques de l'etapa neolítica trobades al nostre poble.

Nosaltres continuem rebent pistes del Sr. Manel i ja estem preparats per ensenyar-li tot allò que hem preparat pel seu museu.
Aquests dies hem aprofitat per construir una cova prehistòrica, una llàntia amb fang i amb llar (greix de porc) i moltes peces prehistòriques d'argila blanca i fang.

CONCURS D'ENDEVINALLES

Tal i com vam explicar-vos per mail, hem 
començat el CONCURD'ENDEVINALLES.
Des de fa uns dies hem explicat quina és la dinàmica del concurs d'endevinalles, donant èmfasi que el més important és participar deixant l'endevinalla a la capsa que tenim a l'escola.
Les normes del joc són les següents:

  • Divendres repartirem l'endevinalla a cada nen/a.
  • Cal deixar la resposta durant tota la setmana fins divendres al matí a la nostra capseta de les endevinalles.
  • S'ha d'escriure el nom del participant i la solució en llapis.
  • Si algú la perd, la pot escriure en un full blanc.
  • Podeu seguir l'endevinalla i la solució a la pantalla de la porta d'entrada.
  • En acabar el concurs, hi haurà entrega de diplomes de diferents categories.
Molta sort a tothom!!!
PETONS DE XAISCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONVIS, RECOMANACIONS I FINS SEMPRE XAIS!!! 22.06.23

Benv olgudes  famílies   dels Xais, benvinguts a   l'última   entrada de blog d'aquest curs. Per començar, us farem un tastet de fot...